Renovatie • Moluren • Gand'art • Platte daken

Vochtbestrijding in regio Gent

Wat is het belang van vochtbestrijding? Bij de oprichting van DE WEERDT RENOVATIEBEDRIJF BVBA
Hadden wij de visie dat wij de klanten in de eerste plaats een oplossing voor hun probleem wilden aanreiken. Wij verkopen geen prijs of een werk nee wij willen u in de eerste plaats een oplossing bieden.

Om bestaande bouwconstructies nieuw leven te schenken moeten deze in de eerst plaats droog zijn zodat er een leefbare omgeving ontstaat. Opstijgend vocht en andere vochtproblemen kunnen complexe oorzaken hebben. Er is dan ook een grote portie vakmanschap nodig om de nodige analyse van het probleem te kunnen maken. Vocht kan zich op verschillende plaatsen manifesteren en verschillende oorzaken hebben. Zo heb je opstijgend vocht: hierbij gaat het vocht in de muren omhoog klimmen door de natuurlijke capilaire werking van de bouwmaterialen.

Vocht komt uiteraard zeer veel voor in kelders daar deze constructie zich volledig onder het maaiveld bevind en als het ware als een doosje in het grondvocht zit. Vocht kan ook door de gevels van de woning slaan. Bij een nieuwbouw met een spouw en de nodige waterafvoer is dit niet zo erg. Een groot probleem is echter wanneer zich dit in oude massieve muren voordoet want dan komt het water tot in de leefruimtes.

Dankzij vochtwering zorgt De Weerdt Renovatiebedrijf ervoor dat het vochtprobleem professioneel aangepakt wordt, zodat u geen verdere schade ondervindt van het vochtprobleem. Ook de huidige schade wordt hierbij aangepakt.

Vochtproblematiek

Het grootste probleem van deze vochtinfiltraties zijn echter de gevolgen. Er gaat namelijk zeer veel schade ontstaan aan het gebouw soms zo erg dat ook de draagstructuur aangetast kan worden. Denk maar aan schimmels en zwammen die zich gaan te goed doen aan het natte hout. De schimmels gaan ook nog eens voor gezondheidsproblemen zorgen bij de inwonenden. Natte muren hebben ook slechte isolatiewaarden en slorpen als het ware de warmte uit uw woning.

Analyse

Een grondige analyse van het probleem dringt zich dan op. Als zaakvoerder kan ik steunen op 25 ervaring in deze toch wel moeilijke problematiek. Neem contact met ons op en wij komen uw vochtprobleem grondig analyseren en bezorgen u een gepaste oplossing voor vochtbestrijding.